Porties: 2 glazen
Tijd: 10 minuten + afkoelen
Ingrediënten
-
3 theelepels ZEST Chai of the Tiger
-
300 ml water
-
200 ml volle melk (of havermelk/amandelmelk voor zuivelvrij)
-
ijsblokjes
-
1–2 theelepels honing, agave of ahornsiroop
Instructies
-
Laat de kruiden bloeien:
Breng het water in een kleine steelpan aan de kook. Voeg de chai-kruidenmix toe. Laat 3-4 minuten zachtjes sudderen om de oliën en aroma's vrij te laten komen. -
Veraangenamen:
Roer er honing, agave of ahornsiroop doorheen terwijl het mengsel warm is, zodat het gelijkmatig oplost. -
Laat het concentraat afkoelen:
Haal van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zeef het vervolgens door een fijne zeef. Laat het afkoelen in de koelkast (10-15 minuten als je haast hebt). -
Monteren:
Vul twee glazen met ijsblokjes. Giet het chai-concentraat tot halverwege in het glas. Vul aan met koude melk en roer goed. -
Optionele barista-afwerking:
Schuim een klein beetje melk op en schep dit eroverheen tot een romige laag. Bestrooi het geheel met een snufje kaneel of kardemom.
✨ Pro-tip:
Maak een dubbele portie chai-concentraat en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Zo kun je direct een iced latte schenken wanneer je maar wilt.
