Makkelijke Iced Chai Latte

Easy peasy Iced Chai Latte

Porties: 2 glazen
Tijd: 10 minuten + afkoelen

Ingrediënten

  • 3 theelepels ZEST Chai of the Tiger

  • 300 ml water

  • 200 ml volle melk (of havermelk/amandelmelk voor zuivelvrij)

  • ijsblokjes

  • 1–2 theelepels honing, agave of ahornsiroop

Instructies

  1. Laat de kruiden bloeien:
    Breng het water in een kleine steelpan aan de kook. Voeg de chai-kruidenmix toe. Laat 3-4 minuten zachtjes sudderen om de oliën en aroma's vrij te laten komen.

  2. Veraangenamen:
    Roer er honing, agave of ahornsiroop doorheen terwijl het mengsel warm is, zodat het gelijkmatig oplost.

  3. Laat het concentraat afkoelen:
    Haal van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zeef het vervolgens door een fijne zeef. Laat het afkoelen in de koelkast (10-15 minuten als je haast hebt).

  4. Monteren:
    Vul twee glazen met ijsblokjes. Giet het chai-concentraat tot halverwege in het glas. Vul aan met koude melk en roer goed.

  5. Optionele barista-afwerking:
    Schuim een klein beetje melk op en schep dit eroverheen tot een romige laag. Bestrooi het geheel met een snufje kaneel of kardemom.

Pro-tip:
Maak een dubbele portie chai-concentraat en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Zo kun je direct een iced latte schenken wanneer je maar wilt.